Hvordan har du det?

Husk at tjekke din e-boks. Den 5. februar starter den store landsdækkende spørgeskemaundersøgelse ”Hvordan har du det?”. Måske er du en af dem, der er inviteret til at svare?

Undersøgelsen handler om trivsel, sundhed og sygdom – og man kan vinde præmier, hvis man svarer. Statens Institut for Folkesundhed og regionerne står bag undersøgelsen, som omfatter 300.000 borgere på landsplan. Her i Lyngby-Taarbæk Kommune er 2.450 borgere over 16 år blevet udtrukket til at modtage spørgeskemaet. Det er fjerde gang siden 2010, at undersøgelsen ”Hvordan har du det” foretages i hele Danmark.

Resultaterne bliver bl.a. brugt til at planlægge vores sundhedsfremmende indsatser her i kommunen. Derfor håber vi at så mange som muligt besvarer spørgeskemaet. Kommunen har bl.a. brugt tallene fra undersøgelsen i 2017 som grundlag for kommunens sundhedsstrategi, som blev færdig i foråret 2020.

Fakta om undersøgelsen:

  • Du kan tjekke, om du er udtrukket til at være med i undersøgelsen ved at se, om du modtager spørgeskemaet ”Hvordan har du det?” i din digitale postkasse eller med posten.
  • Deltagerne i undersøgelsen er tilfældigt udvalgte. Det er frivilligt, om du vil deltage. Spørgeskemaet vil enten komme fra Region Hovedstaden eller fra Statens Institut for Folkesundhed. Du kan kende skemaet på, at det hedder ”Hvordan har du det?” 
  • Undersøgelsen indeholder spørgsmål om fx helbred, livskvalitet, stress, sociale relationer og sundhedsadfærd (såsom fx rygning, alkohol, bevægelse, søvn mv.).
  • Resultaterne fra undersøgelsen bliver samlet på hjemmesiden danskernessundhed.dk, hvor man også kan læse resultaterne fra tidligere undersøgelser.